Site voor peoplesearch Spock.com gelanceerd

German publication Marketing Facts takes a look at Spock:

Personenzoekmachine Spock.com is officieel gelanceerd. De mensenzoeker draaide al een tijdje in private betaversie. Hier op Mashable werden al in mei van dit jaar uitnodigingen uitgedeeld om de zoekmachine te testen.

Vandaag schrijft Mashable over de lancering van Spock: ‘They ended up serving 300 to 400 pageviews/second at launch, which CEO Jaideep Singh is happy to project to nearly 1 billion pageviews/month.’ Dat gaan ze nooit meer evenaren, aldus Mashable, want het PR bureau van Spock heeft bedacht om alle nieuwsmedia tegelijkertijd in te lichten. Deze piek zal dus naar verwachting eenmalig zijn.

Het gaat nog een beetje langzaam op Spock.com, maar toe maar. Spock aggregeert informatie over personen. Uit onder anderen Wikipedia, IMDB, YouTube, en nog een hele zwik andere sites. Die staan keurig op een rijtje, zoals het een aggregator betaamt.

German publication Marketing Facts takes a look at Spock:

Je kan zelf tags, links en informatie over mensen toevoegen. Maar dan moet je wel ingelogd zijn. Je kan ook je eigen profiel claimen, mocht iemand er al een over jou hebben aangemaakt. Een voorbeeld: ik had net even gezocht op ‘Steve Jobs’ en daar kwam dit profiel uit rollen.

Het is wel een aardig initiatief, maar echt nieuw is het natuurlijk niet. Zo zijn daar bijvoorbeeld WikiYou, Zoominfo, en Wink.com. Mashable heeft hier een artikel staan over peoplesearch, waarin ze alledrie behandeld worden. En hier een recensie over Spock.com.

Click Here to read more
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn